fbpx
banner

We love to create unique, successful templates for your websites

Countdown Timer Expired

Days
Hours
Minutes
Seconds
Sipulitie kiemurtelee Itä-Viron vanhauskoisten mailla

sipulitie market

Sadonkorjuuaika on alueen sesonkia, jolloin järjestetään markkinoita. Myös sipulitiloilla voi vierailla ja alueella menestyy myös Kolkjan kala- ja sipuliravintola. Sipulitie kulkee virolaisten pikkukylien kautta ja tarjoaa myös kulttuurielämyksiä matkaajalle. Läsnä ovat sekä vanhauskoisten venäläisyys, virolainen talonpoikaiskulttuuri ja saksalainen talonpoikaiselämä. Niihin pääsee tutustumaan parhaiten alueen museoissa, vierailukeskuksissa ja Alatskiven linnassa. Syksyisin sipulien sadonkorjuuaikaan käy kuhina Sipulitien varrella.

Mediatiedot

Alkukesästä Emajoen rannat täyttyvät mukavasta sorinasta, kun jokikahvilat avataan. Siellä voi nauttia sekä päivien että iltojen vilskeestä, seurata Emajoen soljumista ja laivaliikennettä. Ravintoloiden lisäksi on viinialue, jossa voi osallistua viininmaisteluihin Viron parhaiden sommelierien johdolla.

Monipuolinen ja nuorekas Tartto

Peipsin 175 km mittainen ruokakatu Peipsijärven rannoilla 19.–20.8. Kurkkaa myös mahtipontiseen yliopiston päärakennukseen raatihuoneen lähistöllä. Kun saavut hotellille, tee pieni kävelykierros ja illallista ajan kanssa – nuku vaikka ensin yön yli ja käy sitten tutkimaan tätä mielenkiintoista kaupunkia.

Mitä Virosta kannattaa ostaa? Näitä parin euron tuliaisia et todellakaan olisi keksinyt itse

Haluatko kenties jutella koulutetun vertaistukihenkilön kanssa sairaudestasi? Haluaisitko osallistua paikalliseen liikuntaryhmään tai lähteä yhdessä kurssille tai vaikkapa retkelle? Tutustu Sydänpiirimme ja tämän alueen yhdistysten toimintaan näillä sivuilla ja ota rohkeasti yhteyttä. Yhdistysten ja piirimme yhteystiedot löydät helposti täältä. Seili kertoo ajasta vain muutama sukupolvi sitten. Musikaalin tapahtumat sijoittuvat Saaristomerelle, Seilin saarelle, jossa toimi Suomen ensimmäinen mielisairaala aina vuoteen 1962.

Päivä 1

Skandinaavisen puhtaat ja pelkistetyt maut sulavat suussa paistettuna turskana tai savustettuna porsaankylkenä, punajuurella, piparjuurella ja perunakakuilla ryyditettyinä. Siinä missä Italia tunnetaan pastoistaan, Pohjola tunnetaan perunasta ja juureksistaan, jotka  valmistetaan ravintolassa suurella sydämellä sipulitie tor juuri skandinaavien makunystyröille sopiviksi. Bon Vivant ravintola tarjoaa puhtaan ja aidon makumatkan klassisiin ja uusiin pohjoismaisiin makuihin. Wine Bar & Shop-viinibaarin laadukkaat viinit täydentävät herkkutteluhetken ja voit ostaa juuri maistamasi viinin myös mukaan kotiisi tai tuliaisiksi.

Helpommin matkaan – lataa sovelluksemme

Tavoita ravintolan ihana italialainen tunnelma maistuvien herkkujen ja täyteläisten juomien parissa. Koko illan kestävän menun lomassa voi jakaa päivän kuulumiset ilman kiirettä. Taattuja  italialaisia makuja ovat herkulliset antipastot, risotot ja pastat, mozzarella juustot ja salaatit, sekä täyteläisiksi paistetut kala- ja liharuuat. Tietenkään unohtamatta maistuvia jälkiruokia kuten tiramisua ja pannakottaa. Lapsille on oma menu ja lomakausina oma buffet-pöytä. Euroopan kulttuuripääkaupungin tapahtumat eivät sijoitu vain Tarttoon, vaan koko Etelä-Viroon.

Wilhelmiinan uusi palvelu- ja hoivakoti tarjoaa yhteisöllistä asumista ikäihmisille Keskuspuiston kupeessa

Suomen Vahvimmat sertifikaatti kertoo asiakkaille, yhteistyökumppaneille, luotottajille ja muille sidosryhmille, että yhteistyö yrityksen kanssa on kestävällä pohjalla. Sertifikaatin avulla yritys voi erottua kilpailijoista, kerätä positiivista huomiota ja vahvistaa brändimielikuvaansa. Ravintola- ja kahvilatarjonta on runsasta ja kovasti Tallinnan jalanjäljissä kuljetaan trendikkäine ravintoloineen.

Euroopan kulttuuripääkaupunki Tartto 2024

Pierre on mystistunnelmainen, himmeästi valaistu suklaapuoti ja kahvila/ravintola. Pierressä kannattaa käydä jo pelkästään sisustuksen vuoksi ja tietysti nauttimassa niitä kaupungin kuuluja kaakaoita. Makuina muun muassa rommirusina-chili, grappa-sinihomejuusto ja löytyy kahilasta myös ihan sellainen perinteinenkin hot chocolate.

BlueAmp Oy

Pihvi lienee hampurilaisten ja pizzan ohella maailman kansainvälisin ruoka. Eipä siis ihme, että kaikilla Tallink Siljan  risteilijäaluksilla tarjoillaan tuhteja pihvejä ja hampurilaisia suureen nälkään. Grill House pihviravintolaan voivat astella myös kalan ystävät sekä kasvissyöjät, sillä kokit ovat kehitelleet maittavat kala- ja  kasvisateriat myös kevyempää ruokavaliota noudattaville. Jälkiruokapöydän antimet kruunaavat nautinnollisen pihvihetken.

VASTUULLINEN MATKAN JÄRJESTÄJÄ: IKAALISTEN MATKATOIMISTO OY

  • Talvisin voit ottaa kyydin paikallisten rakentamalla, monsteriautopyöräisellä Karakat-autolla, joka kuulemma kelluu, jos jäät pettävät alta.
  • Jokaiselle löytyy sopiva, sillä heillä on valikoimaa lagerista aleihin, portereista Ipoihin.
  • Linnan alakerrassa on Alatskivi Castle ravintola, jossa käytetään mahdollisimman paljon lähiruokaa.
  • Suomen Viro-yhdistysten liitto sijaitsee Eesti Maja – Viro-keskuksessa, joka on virolaisen kulttuurin keskus Helsingissä.
  • Peipsijärven alueella sijaitseva matkailureitti Sipulitie tarjoaa makunystyröitä kihelmöiviä elämyksiä paikallisesta ruokakulttuurista kiinnostuneelle lomailijalle.
  • Lähiseuduilla on shoppailuintoisille outleteja ja isoja ostoskeskuksia kansainvälisine ja paikallisine kauppoineen.

Mesi Taresta voit lukea myös Kaukokaipuu-blogista. Varmin Peipsin sipulin satokuukausi on elokuu, jolloin sipulin pääsato on valmista myytäväksi ja sitä riittää kaikille ostajille. Onneksi Sipulitien varrelta löytyi vielä muutama myyjä ja saimme ostettua sipulilettejä kotiin viemisiksikin. Pühasten pojat tekevät järjettömän persoonallisia ja maukkaita oluita Tartossa.

sipulitie market

Suomen Vahvimmat -pakettiUutta!

  • Jokaisella pullolla on paikallisen taitelijan tekemä, upea etiketti.
  • On staili VSpa kylpylähoitojen ystäville, kerrassaan viehättävä ja vaativaankin makuun passaava hotelli Antonius samppanjabaareineen.
  • Esimerkiksi Otepään lähistöllä sijaitsee teknologia- ja taidetalo Maajaam, jossa vuonna 2024 pidetään teknologisen taiteen ulkonäyttely Wild Bits.
  • Katsomaan, miltä kaupunki näyttää ja tuntuu, kun aurinko lämmittää ihoa ja puissa havisevat lehdet.
  • Tänä vuonna mukana oli 14 erilaista ravintolaa, alla niistä muutamia ja 19 eurolla sai mitä mainioimpia elämyksiä.
  • Värikkäitä, sopivan rustiikisesti ränsistyneitä ja viehättäviä.

Vierailukeskuksessa ylläpidetään käsityötaitoja ja kehitetään uniikkia vanhauskoisten venäläisten aluetta matkailunähtävyytenä. Vierailukeskuksessa on  erilaisia taidenäyttelyitä ja Sikurimuseo. Paikallisia käsitöitä voi ostaa matkamuistoksi tai tuliaisiksi. Halukkaat voivat päästä maistelemaan sipulipiirakoita, sikurikeittoa ja samovaariteetä.

viro.nyt 1-2019

  • Päiväkodit ovat lähistöllä ja Järvenpään palveluihin on n.
  • Vahvana säilyneelle kulttuurille tyypillistä ovat leelo-laulanta, näyttävät kansallispuvut, omintakeinen ruoka, ortodoksiuskonto sekä hahmo nimeltä Peko (Pekko).
  • Vuoden 2024 kesällä järjestetään myös 11-päiväinen Suurjärvistun laivafestivaali, jossa Emajoella seilaavat satamasta satamaan Virosta ja kauempaakin saapuneet laivat.
  • Ja vaikka saari on pieni, sieltä löytyy runsas ostoskatu kalliine liikkeineen ja mainioita ruokapaikkoja ja aivan upea, maanantaista lauantaihin auki oleva, runsas tori.
  • Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä.

Bon Vivant ravintola on pohjoismaisen rauhoittava. Ravintolan nimi tarkoittaa hyvää elämää tai nautiskelijaa. Ravintolan menu on henkilökunnan suunnittelema ja kenties siksi se kohtaa suoraan laivan asiakkaan.

  • Tienvarren kojuissa roikkuu toinen toistaan näyttävämpiä sipulilettejä, joita mummot kaupittelevat.
  • Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.
  • Varmin Peipsin sipulin satokuukausi on elokuu, jolloin sipulin pääsato on valmista myytäväksi ja sitä riittää kaikille ostajille.
  • Helsingin ja Tarton välinen lentoyhteys aloitetaan uudelleen 28.
  • Pari rakastuu palavasti, mutta lähtökohdat rakkaudelle ovat mahdottomat.
  • Yrityksen Arvoraportti on kustannustehokas ja puolueeton työkalu mm.
  • Itä-Virossa Peipsijärven rannoilla elää pienissä kylissä vanhoja ortodoksiperinteitä hartaasti kunnioittavia Viron vanhauskoisia.

Kun Noton ja Avolan rannat ammottivat tyhjyyttään, niin Marzamemissä olikin sitten kaikki. Italialaisille on tyypillistä ajaa pitkäkin matka hyvän ruoan perässä ja Marzamemi pullisteli mukavan oloisia ravintoloita. Marzamemi on viehättävääkin viehättävämpi kohde, joskin veikkaan, että juuri tästä viehättävyydestään johtuen se on kesäaikaan ylikansoitettu. Mutta jos seuduilla liikut, paikka on ehdottomasti käymisen väärti. Ortigia kujat ovat muuten sitten todella kapeita. Niille ei juuri viitsi autolla tunkea, vaikka olisi miniäkin minimpi pompannappi alla.

Myös Põlvamaalla järjestettävä Intsikurmu Muusikafestival (5.–6.8.) kutsuu takaisin luontoon, jotta musiikin avulla voi löytää itsensä ja esivanhempansa. Videoinstallaatiot, kansainväliset esiintyjät ja ajattelemaan paneva musiikki ovat tapahtumalle ominaisia. Seili kertoo vallasta, sukupuolesta ja naisen asemasta sadan vuoden takaisessa yhteiskunnassamme – ajasta vain muutama sukupolvi sitten.

sipulitie market

Ruoka- ja viininautinnoille oman mausteensa antaa koko perheen viihdeohjelma ja Emajoen yöpromenadi. Kun sipulit alkavat kypysä, kannattaa  auton nokka kääntää kohti Kolkjassa sijaitsevaa Kostjan sipulitilaa, jonka isäntä Konstantin tietää kaiken sipuleista. Hän kertoo miten vanhauskoiset viljelivät sipuleita ennen ja millaisia kasvatustapoja sipulinviljelyllä nykyään on. Hän myy kaikenlaisia sipuleita kilo- ja kappalehintaan ja luonnollisesti sipuliseppeleet kuuluvat myös valikoimaan. Talon emäntä leipoo suussa sulavia sipulipiirakoita, joita voi tilata mukaan. Kostjan sipulitilalla järjestetään opastettuja kierroksia, joilla esitellään perinteisiä sipulinkasvatustapoja sekä nykyaikaisia kasvatusvinkkejä.

Telliskivi ja Kalamaja – uutta Tallinnassa!

Esimerkiksi Otepään lähistöllä sijaitsee teknologia- ja taidetalo Maajaam, jossa vuonna 2024 pidetään teknologisen taiteen ulkonäyttely Wild Bits. Näyttelyssä on 10–15 uutta taideteosta oman alansa merkittävimmiltä tekijöiltä niin Virosta kuin Euroopasta. Sovellus sisältää tuoreet juttumme, joita ilmestyy ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä sekä näköislehtemme liitteineen sekä näköislehtien arkiston.

Majakkamatka Viron rannikolle

Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14. Finnair lentää Tarttoon ja lento kestää parhaimmillaan vain 20 minuuttia. Laadukkaat bussit kulkevat myös tallinnan ja tarton välilä ja matka vie noin 2 h 30 minuuttia. Junalla matka taittuu suurin piirtein samassa ajassa.

  • Esimerkiksi Tartossa on vuonna 2024 suuri surrealistiselle taiteelle omistettu taideprojekti Sürrealism 100.
  • Seili on kuvaus mahdottomasta rakkaudesta ja kipeästä kaipuusta.
  • Ja vaikka saari on pieni, sieltä löytyy runsas ostoskatu kalliine liikkeineen ja mainioita ruokapaikkoja ja aivan upea, maanantaista lauantaihin auki oleva, runsas tori.
  • Ortigia on varsin viehättävä historiallinen ja piskuinen saari, jossa jaloin pääsee kaikkialle.
  • Vuoden 2024 kesällä järjestetään myös 11-päiväinen Suurjärvistun laivafestivaali, jossa Emajoella seilaavat satamasta satamaan Virosta ja kauempaakin saapuneet laivat.
  • Vahvana säilyneelle kulttuurille tyypillistä ovat leelo-laulanta, näyttävät kansallispuvut, omintakeinen ruoka, ortodoksiuskonto sekä hahmo nimeltä Peko (Pekko).
  • Chez André on staili illallispaikka aivan keskustassa.

Joululla katukuvaan tuo eloa värikäs joulutori. Yllättäen Tartossa löytyy myös vilkas yöelämä ja baareja löytyy jokaiseen makuun. Muun muassa keskustassa oleva Vabank oli paikka pelkästään neljänkympin rajapyykin ylittäneille, eikä meno kuitenkaan ole mitään mummoilua. Suosittu ja maukasta perinteistä ruokaa tarjoava ravintola Porta Marina sijaitsee nimensä mukaisesti satama-alueella, Porta Marinassa. Ruoka on maukasta perinteistä ruokaa pienellä twistillä. Äärimmäisen symppis omistaja Morsi e Sorci -viinibaarissa on vastikään perustanut tämän stailin viinibaarin aivan Ortigian keskustaan.

Yrityksen Arvoraportti on kustannustehokas ja puolueeton työkalu mm. Yrityksen Tietovahti -palvelun avulla seuraat yrityksen taustatietoja, luottoluokitusta sekä imagomielikuvaa. Palvelu sopii hyvin oman yrityksen tietojen valvomiseen, mutta sen avulla voi seurata myös yhteistyökumppanin tai esimerkiksi kilpailijan tietoja. Suomen Vahvimmat -sertifikaatti myönnetään vain parhaista parhaille yrityksille, jotka ovat täyttäneet sertifikaattiin oikeuttavat tiukat ehdot ja korkean Rating Alfa -luottoluokituksen. Yritys voi olla oikeutettu Suomen Vahvimmat Platina, Kulta- tai Hopea-sertifikaattitasoon.

Ajattelin, että vietän koko aikani Cataniassa. Ystäväni Sanna huikkasi, että Marzamemin kylä Siracusan maakunnassa on symppis. Mutta vapuksi tulen kotiin ja vaikka en pikkumekkoon pukeutuisikaan, voisin tehdä tätä Iltalehdelle vapuksi kokkailemaani tuunattua perunasalaattia. Unohda nakin, jättikatkat salaatissa korvaavat nuo pötkylät. Reseptit tähän piparjuuren puremaan salaattiin löydät täältä.

Grill House ravintolat löydät Victorialta, Silja Serenadelta ja Silja Symphonyltä sekä Baltic Princess laivalla Turusta Tukholmaan. Makumatka Italiaan on lähempänä kuin uskotkaan! Istahda perheen ja ystävien kanssa pitkälle illalliselle nauttimaan yhdessä syötäviä ja jaettavia annoksia Silja Serenaden ja  Silja Europan Tavolàta ravintolassa.

Tajusin, kuinka vähillä vaatteilla sitä halutessaan pärjää, sillä sinnittelin viisi päivää ilman laukkua. Nyt tuntuu, että saakeli tota kamaa on hirveesti. Kojuista löytyy myös säilykkeitä, kuivattuja herkkuja, karpaloita, paikallista kola-sokeria sekä kalaa mitä erilaisimmissa muodossa. Peipsijärven alueen vanhauskoiset ovat tunnettuja sipulinviljelytaidoistaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *